Theater Fazant
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Van en over Couperus – Het Feest der Poëzie

do 1 aug, 20:00

Gratis

Collectief ‘Het Feest der Poëzie’ presenteert ‘Van en over Couperus’. Op een geheel eigen wijze maakt voordrachtskunstenaar Simon Mulder in ‘Van en over Couperus’ de schrijver toegankelijk voor het hedendaags publiek. Tegelijkertijd is het een feest der herkenning voor de echte Couperus-liefhebber.  Mulder brengt  bekend en minder bekend werk van Couperus, zoals fragmenten uit de schokkend decadente roman ´De berg van licht´, en de vertederende korte verhalen ‘Het spoorwegongeluk’ en ‘Het verbeelde leven’. Daarnaast vertelt hij anekdotes over de grote schrijver. Pianist Daan van de Velde speelt muziek die voorkomt in het werk van Couperus, composities van o.a. Rubinstein, Gounod en Wagner. Zij presenteren tevens een prachtige heruitgave van Couperus’ novelle ‘Extaze’, uitgegeven door Uitgeverij HetMoet, en brengen de bijbehorende muziek. Van de Velde en Mulder besluiten de voorstelling met iets unieks: een declamatorium voor piano en stem op Couperus’ beroemde korte thriller ‘De binocle’.

Simon Mulder is voordrachtskunstenaar, docent klassieke talen in het middelbaar onderwijs en voorzitter van het Louis Couperus Genootschap. Hij richtte literair podiumcollectief Het Feest der Poëzie op, en treedt met deze groep op in binnen- en buitenland.
Daan van de Velde is pianist en taalkundige. Hij deed een bijvakstudie piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marcel Baudet en is aan het Feest der Poëzie verbonden als muziekredacteur.

Gegevens

Datum:
do 1 aug
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis

Van en over Couperus - 1 augustus 2024

12 Gaat
36 beschikbaar
Laat weten of je gaat